Opzoek naar een vlaggenmast?

Ben je opzoek naar een vlaggenmast dan kan je kiezen uit veel soorten, maten en kwaliteiten. Zo zijn er vlaggenmasten verkrijgbaar in hout, polyester en aluminium. Voor elk materiaal zijn er ook weer verschillende voor en nadelen te bedenken. Om het extra gemakkelijk te maken kun je een vlaggenmast bestellen online.

Materialen

Er bestaan dus verschillende soorten vlaggenmasten. Zo heb je bijvoorbeeld conische en cilindrische vlaggenmasten. Conische vlaggenmasten zijn van onderen breed en lopen smal naar boven, cilindrische vlaggenmasten zijn hieraan tegen over gesteld. Deze hebben namelijk over de hele lengte dezelfde maat en diameter. Naar dit onderscheid is er ook nog verschil in materialen. Aluminium vlaggenmasten hebben als grote voordeel dat ze onderhoudsvrij zijn. Dit betekend dat ze erg gemakkelijk zijn en daarmee geschikt voor particulier gebruik maar zeker ook voor zakelijk gebruik. Polyester vlaggenmasten zijn ook onderhoudsvrij al wordt er echter wel aangeraden om de vlaggenmast 1x per jaar schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de vlaggenmast van goede kwaliteit blijft en een schone vlaggenmast ziet er altijd goed uit. Houten vlaggenmasten hebben als enige echt onderhoud nodig. Het wordt hierbij aangeraden om om de 3 maanden de mast opnieuw te lakken om de levensduur te verlengen. Door de wind en de regen komen er namelijk krasjes in de lak en door het regelmatig lakken krijgen deze geen kans.


Lengte

Ook de lengte van vlaggenmasten kan je zelf bepalen. Er zit echter wel een verschil in of je vlaggenmast besteld voor eigen gebruik of voor zakelijk gebruik. Bij particulier gebruik zijn de masten met hoogtes tussen de 6 en 8 meter het meest voorkomend. Als vuistregel wordt hierbij gebruikt dat de vlaggenmast ongeveer een meter korter moet zijn dan de nok van het huis. Verder moet er ook op de omgeving gelet worden. Ook bij zakelijk gebruik wordt er gebruik gemaakt van masten tussen de 6 en 8 meter maar hierbij moet ook gelet worden op  de grootte van het gebouw. Bij grotere gebouwen wordt vaak een grotere vlaggenmast geplaatst.